Wie ben ik?

Toen ik mijn opleiding fotografie, vormgeving en multimedia afrondde had ik nooit gedacht dat ik nu een eigen fotostudio zou hebben. Na mijn opleiding heb ik eerst een paar jaar fulltime gewerkt voor een baas als dtp-er/grafisch vormgever. Die basis is nu wel erg handig omdat ik mijn eigen drukwerk kan ontwerpen en ook op maat gemaakte geboortekaartjes kan aanbieden. Ik had ondertussen wel thuis een kamer ingericht als fotostudio waar ik voornamelijk zwangerschappen fotografeerde.

 

Toen ik het drukker ging krijgen bedacht ik een leuke bedrijfsnaam: “Trots op je buik!” De bedrijfsnaam “Trots op je buik!” vind ik ondertussen niet meer bij mijn stijl passen. Daarom fotografeer ik nu weer onder mijn eigen naam, Meijke Noorland Fotografie.

 

In 2011, na de geboorte van mijn zoon, stond ik in een tweestrijd. Ik wilde minder gaan werken maar ging ik dat doen voor een baas of voor mezelf? Op 20 juni 2011 heb ik me ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. Door mijn zoon ben ik me ook meer gaan verdiepen in de newbornfotografie. Ik heb veel geoefend, geoefend en nog eens geoefend. Mede door filmpjes op YouTube en diverse Facebook groepen ben ik steeds beter geworden en ben ik inmiddels hard op weg naar het niveau dat ik wil bereiken.

 

Voor de newbornfotografie kocht ik veel attributen/props en het kamertje thuis werd alsmaar voller. In maart 2015 heb ik eindelijk de stap gewaagd!  Ik huur sindsdien  een lokaal in een oude lege school te Zwijndrecht.

 

De studio is helemaal ingericht voor kinderen, baby’s en hun ouders. Ik wilde een knus en huiselijk gevoel creëren met alle gemakken en comfort voor de kersverse mama (en papa natuurlijk). Zo staat er een grote bank, ligt er een voedingskussen, staat er een commode met aankleedkussen, magnetron en waterkoker voor flesvoeding, kan er koffie, thee of koud drinken worden genuttigd en voor de grote kinderen is er een groot schoolplein en binnen verschillend speelgoed en tv. De klanten die tot nu toe zijn geweest zijn erg enthousiast! Ik zou echt niet meer terug willen naar dat kleine kamertje thuis waar het ooit begon.