Werkwijze

Binnen 3 weken na de fotoreportage krijg je per e-mail een selectie bewerkte foto’s. Deze foto’s dienen puur als voorbeeld, zijn laag van resolutie en hebben mijn logo als watermerk. Uit deze selectie foto’s kan je de foto’s kiezen die bij je pakket zitten. Indien gewenst kan er extra worden nabesteld.

De mooiste tijd om een zwangerschap te fotograferen is tussen de 30 – 35 weken.

Er zijn 3 mogelijkheden voor een zwangerschapsreportage.

 • Studio: in mijn fotostudio te Zwijndrecht.
 • Locatie: Ergens buiten/op een locatie naar wens, strand, park, stad e.d.
 • Lifestyle: Bij jullie thuis, babykamer e.d.

Bij een zwangerschapsreportage word er een reeks opnames gemaakt in verschillende poses, diverse kledingstukken, achtergronden en accessoires.

In de studio liggen diverse accessoires en kleding/jurken waar gebruik van kan worden gemaakt. Deze kunnen ook mee op locatie. Wil je bellenblaas of gekleurde muisjes kan je die zelf meenemen.

De reportages zijn incl. partner. Voor een broertje of zusje die ook mee op de foto gaan wordt er 10,- euro extra per kind gerekend.

Tips

 • Trek voor de foto sessie ruime kleding aan, dit voorkomt kleding strepen op de huid.
 • Let op sieraden/horloges, deze zijn snel storend op een foto en laten afdrukken na op de huid.
 • Neem verschillende setjes kleding mee, stem kleding af op partner en kinderen.
 • Geen positiebroeken/ legging gebruiken tijdens de reportage, de hoge band zit dan in de weg.
 • Denk ook aan dingen zoals je haar en Make-up.
 • Handen zijn erg belangrijk op de foto dus verzorg je nagels.

Kleding advies

Combineer je kleding met partner en kinderen als die mee op de foto gaan.

 • Basic shirt wit en zwart
 • Spijkerbroek
 • Lingerie setje
 • Jurk
 • Riem

Newbornfoto’s zijn foto’s van pasgeboren baby’s, slapend in allerlei poses: in attributen “mandjes/emmers”, op de poef en met papa, mama en/of broertje en zusje. De mooiste tijd om een newbornreportage te maken is tot 14 dagen na de geboorte. Juist omdat de baby’s dan nog heel diep kunnen slapen en nog net zo kunnen liggen zoals in mama’s buik.

Om zeker te zijn van een plekje is het verstandig om al in de zwangerschap een newbornreportage te reserveren. De reservering wordt dan voorlopig gepland op de uitgerekende datum. Na de bevalling kan er contact worden opgenomen om een definitieve afspraak te maken. De reportage zal plaatsvinden in de studio te Zwijndrecht. In overleg/meerpijs kan het bij jullie thuis. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk licht en daarom wordt er gefotografeerd vlak bij een raam.

Belangrijk is dat de baby lekker zal gaan slapen: een badje en een voeding voor de reportage helpt daarin mee. De ruimte waar de reportage plaats vindt moet lekker warm zijn: de baby wordt immers bloot gefotografeerd. De verwarming staat hoog en verder wordt er gebruik gemaakt van een losse kachel, zodat de baby ook tijdens de reportage lekker warm blijft en hierdoor vaak door blijft slapen.

Door de hoge temperatuur wordt er geadviseerd om jezelf luchtig aan te kleden.

Met heel veel geduld wordt er ruim de tijd genomen voor de reportage: gemiddeld duurt deze dan ook 3 á 4 uur. Dit is niet alleen het fotograferen maar juist het op het gemak stellen van de kersverse ouders: wordt de baby tussendoor wakker dan kan de baby getroost worden of nog een voeding krijgen…de reportage wordt aangepast op het ritme van de baby en er is geen haast bij!

Het is dan ook fijn dat er geen visite langs komt die de sessie kan verstoren.

Een newbornreportage  is erg intensief voor ouders en kind, ik adviseer om geen andere visite in te plannen op die dag en na de reportage te rusten.

De reportage kan worden verdeeld in 3 verschillende thema’s.

Tijdens de reportage wordt de volgorde van deze 3 stijlen besproken.

Dit hangt af van jullie wensen maar het belangrijkste is het gedrag van de baby.

Poef

Papa & Mama

Attributen

Veiligheid

Men denkt dat een pasgeboren baby in (bijna) alle posities gevouwen kunnen worden. Dit gebeurd met veel voorzichtigheid. Het gedrag van de baby is bij de reportage de belangrijkste leidraad. Niet alle baby’s vinden het bv fijn om op hun buik te liggen of een positie in een emmer in te nemen. In zo’n geval zal dit dan ook niet gebeuren en wordt er vanuit een andere positie gefotografeerd. Harde randen worden altijd verzacht door hier doeken onder te stoppen. De baby’s liggen zo lekker comfortabel

Veiligheid van de baby is het aller belangrijkste tijdens de reportage! Er moet niets met de baby kunnen gebeuren, veiligheid dus voor alles. Tijdens de reportage heb je als ouders ook een taak om altijd direct naast de baby te staan/zitten. Bij onverwachte bewegingen kan de ouder het kind direct in veiligheid brengen.

Foto’s van baby’s, bv steunend met het hoofdje op gestrekte armpjes of hangend aan een weegschaal zijn samengestelde foto’s. D.w.z. dat verschillende foto’s achteraf met behulp van photoshop zijn bewerkt. Op het moment van fotograferen is de situatie rondom de baby altijd veilig geweest, de baby is te allen tijden ondersteund en is er altijd bescherming in de vorm van een bean bag of hand direct onder de baby. De poef of handen worden achteraf weg gephotoshopt.

 

Probeer dit niet zelf! Kies voor een professionele fotograaf!

Tips om klaar te leggen/mee te nemen

 • Een warme kruik en meerdere omslagdoeken voor tussendoor.
 • Baby’s gaan plassen en poepen als ze bloot zijn, denk ook aan jullie eigen kleding.
 • Hydrofiele luiers, billendoekjes, handdoeken & luiers.
 • Extra voeding voor de baby, misschien vind je het prettiger om borstvoeding af te kolven.
 • Eten en drinken voor jezelf.

In het eerste jaar gaat de ontwikkeling erg snel van je kindje dus veranderen ze veel! Tussen de 3 en 6 maanden kunnen ze vaak op hun buik liggen en hun hoofdje goed omhoog houden. Tussen 6 en 12 maanden kunnen ze vaak zelfstandig zitten of misschien zelfs al staan!

Bij een baby reportage worden er verschillende foto’s gemaakt zoals portret foto’s, foto’s waar je kindje helemaal opstaat, op de buik, op de rug, zittend, staand, foto’s met jullie samen, verschillende achtergronden en eventueel attributen.

De reportage kan plaats vinden in de fotostudio, bij jullie thuis of buiten.

Tips

 • We spreken een tijd af wanneer je kindje net wakker is, dan zijn ze vaak het vrolijkst.
 • Zorg voor verschillende setjes kleding, stem kleding af op jezelf, partner en/of andere kinderen.
 • Een favoriete speeltje wordt gebuikt om de aandacht te trekken van je kindje.
 • Denk ook aan eten en drinken voor de kleine en voor jullie zelf.

Een cakesmashreportage is bedoeld voor kindjes die bijna jarig zijn. Meestal voor hun 1e of 2e verjaardag. Leuke foto’s voor op de verjaardagsuitnodiging of voor op de verjaardagstaart!

De taart die we gebruiken tijdens de fotoreportage wordt speciaal voor jouw kindje gemaakt! Zo kunnen de kleuren en de versieringen door jullie zelf worden bepaald. Vaak wordt de kleur van de taart afgestemd op de vlaggetjes en niet andersom. Jullie kunnen zelf zorgen voor een vlaggenlijn en eventueel ballonnen. De taart wordt gemaakt van cake, marsepein, fondant en boter crème. Na de reportage krijgen jullie de restanten van de taart mee om lekker op te eten.

Voor meisjes liggen er 4 verschillende kleuren rompers met roesjes en een blauwe petticoat. Jongentjes kunnen hun eigen stoere spijkerbroek aan met blote bas. Een simpele romper is ook altijd leuk als die qua kleur bij de taart past.

Je kindje zal helemaal vies worden! Na de reportage maken we ze schoon met een washandje en warm water. De taart is uit de kleding te wassen maar daar is geen garantie voor en is dus voor eigen risico.

 • We spreken een tijd af wanneer je kindje net wakker is, dan zijn ze vaak het vrolijkst.
 • Graag zelf voor een vlaggenlijn en ballonnen zorgen.
 • Denk aan schone kleding